JAG

Varför ska vi egentligen fortsätta när det inte finns utrymme till att vara sig själv? När pressen på hur du ska vara och se ut är så stor att vi går in i roller. Låtsas vara någon annan i rädsla över att våra egna "jag" inte ska räcka till. Men om du är dig själv och någon inte skulle imponeras av dig, är det inte bättre att prata med någon annan än att försöka vara någon annan?
-
För det räcker nu, jag är så ofantligt trött på att träffa falska människor, som tror att dom behöver lura mig för att jag ska vilja umgås med dom. Tro mig, det är precis tvärtom.

KNOTS

That was when it all came to an end of the start,
all my thoughts,
became unsolvable knots.
So I sharpen my pencil and stab you in the heart,
with my words,
the words you deserve.

amor

I sat there in my sofa,
waiting for Cupid to show.
He arrived through the window,
in a lioncloth and his bow.
He saw me and my pistol,
said "maybe it's time to go".
I said "you won't leave here",
and lifted my gun slow.
"You know that you're to late,
should've been here years ago".
Cupid with his arrows,
and me with my gun.
He fled like a sparrow,
I aimed and shot him down.

Mannen med sockor i sandalerna

För första gången i mitt liv har jag börjat tvivla på min egen förmåga. Jag som alltid rört på mig står nu helt still och kollar mig omkring, frågandes, undrandes om vad fan det är som händer. Det är inte såhär jag vill leva, men trots den insikten så lyckas jag inte förändra mitt sätt. Behöver inspiration, motivation men framförallt en stolpe in träff någon gång snart, allt för mycket har gått stolpe ut.
Jag känner mig lite som killen i linne och shorts när det spöregnar, som en mannen med sockor i sandaler på modeveckan. Hjälp mig om du tror att du kan, skulle uppskatta det.

Jag svär.

Du skär,
som diamant mot glas,
och kärlek mot hat,
och förgör mig.
Jag svär,
att jag med eld som bas,
ska pumpa in gas,
och förgöra dig.

Ved

Tystnaden runt matbordet var oundviklig. Alla var för inne i sina tankar för att kunna yttra sig, alla var förlorade i minnen och ett mörker. Ett mörker som gjorde småpratande omöjligt. Mannen petade bara i sin man med gaffeln. Kniven hade han inte ens lyft ännu. Blicken var fäst ut mot eken på gården och han drog sakta fingrarna över sitt skägg. Då brast det.
-
Han reste sig med ett ryck, så kraftigt att glasen på bordet välte, vände sig om och gick mot dörren.
"Vart ska du?" undrade kvinnan men fick ingenting till svar. Mannen var redan ute och försvann runt hörnet på huset där hans yxa stod lutad mot den faluröda väggen.
-
Han gick med bestämda steg mot eken, hans käkar var spända som aldrig förr och ögonen hade börjat tåras. Han tog sig en sista blick mot eken och svingade sedan med all sin kraft mot stammen. Om och om igen. Bilden av den livlösa kroppen som hände från eken låg tung under hans ögonlock. Han högg med hela sin kropp, med sorgen som tryck bakom skaftet.
-
Trädet föll efter timmar av huggande genom den metertjocka stammen. Hans ögon var nästan lika röda som huset från alla tårar när han satte sig på det liggande trädet. Kvinnan kom gåendes över gården och satte sig bredvid honom. Deras blickar möttes och mannens ögon började åter tåras.
-
"Hur många tårar får det plats i mig?" frågade han. Hon svarade inte, inte för att hon inte ville utan för att hon inte visste vad hon skulle säga. De omfamnade varandra och gick sedan långsamt in igen.

Brev

Fick ett brev idag. Handskrivna fina ord som fick mig att bli knäsvag och le sådär fånigt som man ibland gör till amerikansk film. Brev är underskattat, vi borde skicka mer. Tack <3

W

När börjar livet egentligen?


Ensamhetens Vals

Han orkade inte mer. Lägenheten kändes mindre och mindre för varje dag, som om väggarna sakta trycktes samman. Han tittade ut genom fönstret. Det regnade men det var ett tämligen tamt regn, mer dugganda faktiskt. Han reste hastigt på sig, tog regnjackan från kroken i hallen och gav sig ut.
-
Hon satt på fönsterbläcket och kollade på de fåtal människor som hade orkat sig ut i regnet. Hon hade öppnat föntret på glänt för att höra smattret mot plåten utanför tydligare. Smattret var bland det bästa hon visste. Det gav henne alltid ett lugn, men inte idag. Idag ville tankarna inte ge sig och magen inte slappna av.
-
Han stannade utanför porten. Visste inte riktigt vart han var på väg så han började helt enkelt bra gå på måfå längst gatan. Han drog luvan tätt runt huvudet och försökte att tömma det på tankar. Det gick inget vidare och när han kom till en korsning var han så uppslukad av dem att gick han vänster utan att ens reflektera över det. Om det var fötterna, ödet eller ren slump som avgjorde tänkte han inte ens på.
-
Hon drog filten tätare kring kroppen och tände en cigarett i hopp om att den kanske skulle kunna lugna ner henne. Sakta kom glöden närmare fingrarna och när hon tillslut var tvungen att fimpa så kunde hon konstatera att det inte hjälpt. Hon bestämde sig då för att sätta på den låt hon alltid valde vid dessa tillfällen. Hon bläddrade fram rätt skiva i LP-högen och vred upp volymen.
-
Hans steg ekade längst gatan, hur ensam han nu var ute slog honom plötsligt. Men ensamheten var någon han vant sig vid och lärt sig acceptera. Han letade i sina fickor efter hörlurarna för att stilla ensamheten med musik men han hade glömt dom hemma. Han gick vänster igen och då hörde han musik från ett öppet fönster lite längre upp för backen. Han gick sakta vidare och desto närmare han kom desto säkrare blev han att det var en av hans absoluta favoritlåtar.
-
Tonerna gjorde henne lite lugnare men hon var fortfarande inte alls så avslappnad som hon hoppats. Dock hade känslan av ensamhet försvunnit men det var något annat där. Hon kände sig nästan iacktagen. Hon blickade ner mot gatan där hon såg en kille stirra upp mot hennes fönster. Hon blev lite rädd men inte alls så rädd som man borde vara när en främmande person tittar på en. Han drog ner sin luva och hon slogs av hans skönhet samt att hans läppar rörde sig. Han sjöng tyst med i musiken hon just satt på.
-
Han visste att hon antagligen tyckte att han var obehaglig som stod där och studerade henne. Men han kunde inte sluta, hennes ansikte var nästan änglalikt och han stod still, fast i någon slags förtrollning. Han såg att hon såg honom. Deras blickar var fästa i varandra under säkert upp mot en minut innan hon vinkade. Han vinkade tillbaka. Hon öppnade fönstret och bad honom vänta där. Han nickade, kunde inte röra sig ändå.
-
Hon tog på sig jackan och gick ner för trapporna. Att detta kanske var en dum ide slog henne, men den pirriga känslan vann och ett litet leende letade sig fram när hon såg att han fortfarande stod där och väntade. Hon gick ut och de såg på varandra.
-
"Hej", sa hon.
"Hej", svarade han.
-
De började gå tillsammans i tystnad, båda med ett brett leende på läpparna och med de onda tankarna som bortblåsta.

Spel

Alla dessa spel... Kan jag smsa nu? Det tog en timme för hen att svara nu måste jag vänta en timme va? Jag kan inte ringa dagen efter jag fått hens nummer...
VARFÖR KAN INTE ALLA BARA VARA SIG SJÄLVA OCH HA ALLA KORTEN PÅ BORDET?!

Berg

Jag lär mig aldrig. Men det är skönt att kunna vara naiv ibland, göra samma misstag, känna samma känslor, upptäcka samma saker. Problemet är att jag inte tror att jag kommer bli återupptäckt någonsin igen. Berget som ingen bryr sig om eftersom det redan bestigits. Eftersom det redan sitter en flagga på toppen.
Snälla bestig mig så skall jag bestiga dig.

RSS 2.0