Ett farväl.

Jag har haft en bra tid på blogg.se. Båda mina bloggar esku.blogg.se och amsterdamn.blogg.se har varit underbart roliga att driva tack vare all eran respons.
 
Av hemlig anledning (mest för att verka mystisk) så kommer jag att byta plattform. Så från och med idag så kommer ni hitta mig på http://albin.colin.se. Hoppas ni kommer läsa även där!
 
Tack och hej!
/Albin

.

Jag vill att du blundar ett tag nu och tänker, vad är det du vill? Äta ost, åka jorden runt, bli känd, ha sex eller vad fan som helst. Vad är det du vill?
 
Själv vill jag bara ha någon att dela min vilja med.

The great evil.

Finns en väldigt fin film med ett utav de finaste citaten någonsin i. Red line heter den och citatet är:
 
"This great evil - where's it come from? How'd it steal into the world? What seed, what root did it grow from? Who's doing this? Who's killing us, robbing us of life and light, mocking us with the sight of what we mighta known? Does our ruin benefit the earth, aid the grass to grow and the sun to shine? Is this darkness in you, too? Have you passed through this night?"
 
Ibland kan jag verkligen undra. Jag har tidigare pratat om hur jag gått från att vara en negativ person till en positiv person. Att älska är roligare än att hata och det kan väl ingen egentligen säga emot? För jag tror att de som älskar och sprider kärlek är lyckligare än de som sitter och irriterar sig på allt och alla är. Kanske är det väldigt mycket enklare att hata?
 
Du kan slå upp vilken tidning som helst och hitta alla möjliga hemskheter och illdåd där i. Självklart är det så att hemska nyheter säljer och är mer "unika" på något vis. Det intresserar väl helt enkelt folk mer än nyheter om goda gärningar. 
 
Men, hur i helvete kan hatet vara så djävulskt stort? Jag vet människor som uttryckt ett hat mot mig endast baserat på hur jag klätt mig. Människor kan hata baserat på andras åsikter. Jag kan själv sitta ibland och fyllas med irritation och hat mot andra vilket ofast leder till en klump i magen. Idiotiskt enligt mig. Varför ska jag sitta och rikta min energi på det istället för att rikta den mot folk och saker jag älskar?!
 
/Albin

Mode.Mode

Har under en tid funderat på det här med mode. När jag klickade runt på olika bloggares sidor så slog det mig hur otroligt lika deras sätt att skriva, deras klädstil och generellt deras liv överlag verkar vara. Självklart är det inget fel med att leva som dom gör och jag önskar dom all lycka dom forthoppningsvis sitter på. Men det känns som att det eventuellt kan ge en väldigt vinklad bild till yngre. Yngre som faktiskt, medvetet eller inte, har dessa personer som förebilder. Med tanke på hur många som springer runt i vita converse och svart skinnjacka så antar jag att det är ganska många.
 
Som sagt, verkligen inget fel emd detta men för mig handlar mode om att uttrycka sig. Att kunna påverka andra människors uppfattning om dig innan dom pratat med dig. Men varför klär sig då så många i samma typ utan outfits? Varför vill man inte ge ett emr unikt intryck? 
 
Överlag så får jag känslan av att många bloggare målar upp en skev bild av hur livet ska levas som bäst.
 
Vill gärna veta vad du tror!

Svar

Läser du några bloggar?

Jag är väldigt dålig på det men kollar in ett par då och då. Har dock ingen speciell i åtanke men en utav favoriterna är niotillfem. Har du tips så langa gärna!

 

Vad ägnar du mest tid åt på din fritid?

Musik är definitivt mitt största intresse. Spelar i band men pillar även en del hemma.

 

Hur många pedaler har du till din gitarr?

Just nu 4st varav en är multieffekt.

 

Vad lyssnar du på för musik?

Jag har egentligen bara ett band som jag alltid lyssnar på vilket är Kent. Finns någon trygghet i att lyssna på dom som jag behöver ibland. Annars går det verkligen i perioder. Kommer från en period där La Dispute rullade mycket men nu är det mycket Bo Kaspers Orkester, Alt-J och Wu Lyf.

 

Har du någon gång varit intim med en kille?

Har självklart busat lite med mina nära vänner men inget överdrivet. Önskar att jag tände på killar också men gör tyvärr inte det…

 

Hur lång är din penis?

Tillräckligt.

 

Hur ser din drömtjej ut?

Har väl egentligen inte så mycket med utseende att göra snarare utstrålning och rörelsemönster, det är förbannat sexigt.

 

Hörde dig prata på radion ang depression, hur är det med det nu?

Jag mår väldigt bra i jämförelse, ibland är det tungt och känslan av meningslöshet kan komma sig krypande men jag har lyckats sätta det i perspektiv. Jag har hittat vad som ger mig mening och då gäller det bara att försöka koncentrera sig på det.

 

Hette inte du Esku eller något liknande på bilddagboken förut?

Haha jo det stämmer faktiskt. Väldigt länge sen dock…

 

Har då något maxgräns för hur många det får skilja mellan dig och din framtida partner?

Nej gud nej, man måste våga testa innan man vet vilket smak man tycker om så att säga. Jag har inte bråttom och har aldrig förstått varför man ska bry sig om antal faktiskt.

 

Är det möjligen medfött att du är så bra på att uttrycka dig i text?

Ingen aning, är väl en blandning av gener och uppfostran men tror det framförallt har med intresse att göra.  Man kan nog aldrig bli bra på något som man inte tycker är spännande eller kul.

 

Vad är din största svaghet?

Försöker alltid bortse från mina svagheter och fokusera på det positiva men… Skulle tro att det är min tendens att sätta stor press på mig själv. Har väldigt svårt att give myself a break så att säga.

 

Vad har du för syn på religion?

Jag har inget emot något som hjälper människor. Det finns otroligt mycket fint med religion så som gemenskap och syfte. Jag har dock väldigt svårt för människor som utnyttjat religion för att tjäna pengar. Själv skulle jag nog definiera mig som en agnostiker. Allt är möjligt så varför utesluta något? Även om det kanske inte är så troligt… Jag har däremot ingen religiös påverkan på mitt sätt att leva.

 

Är du medveten om att du fått folk (dvs mig) att fråga när de läser dina texter?

Det hade jag ingen aning om faktiskt, men har själv gråtit när jag skrivit vissa utav mina texter så det låter inte orimligt. Du får gärna berätta vilken text det var… Och att jag inte visste om det stödjer bara att jag tycker att ni ger för lite respons!

 

Vilken öl föredrar du, DAB eller Spaten?

Båda väldigt trevliga öl men min favorit är nog DAB utav dom två. Dock är sällskapet viktigare än ölen!

 

Om du var gjort av soppa skulle du äta dig själv då?

Självklart.

 

Vart är du om 5år?

Ingen jävla aning och det är väl skönt det?

 


Frågestund

Tänkte falla för grupptrycket och ha en klassisk frågestund som en riktig bloggare. Vad undrar du?
 
Skicka din fråga till mig aningen här eller på min mail,
albinjansson@hotmail.com,
eller på min twitter: @albinjansson
eller på KiK: eskju.
 
Lovar att ge galet bra svar.

Verkligheten.

Under en period i mitt liv så sökte jag mig otroligt mycket till onykterhet. Att dricka så att allting känns enklare, att dansa tills benen håller på att ramla av, att kyssas med en total främling. Det jag såg fram emot under veckorna var helgen för att på helgen så skulle jag äntligen kunna dricka mig full.
 
Nu när jag ser tillbaka på det så känns det bara absurt och pinsamt. Jag ångrar självklart ingenting för ångest är enligt mig en extremt onödig känsla. Det gav många fina och roliga minnen och det är inget jag tänker förneka. Där emot kan jag verkligen undra vad det var i mig som skapade det här "monstret" och jag kan egentligen bara komma på ett rimligt svar. Verkligheten.
 
Verkigheten var något jag då inte riktigt kunde hantera av olika anledningar. Allt kändes extremt meningslöst och jag orkade oftast inte ens resa mig ur sängen på morgonen. När då helgen kom så kunde jag äntligen fly verkligheten genom att dricka. Att få en suddig syn på allt gjorde det lite enklare. Men jag vaknade en morgon utan att veta var jag var så slog det mig. Det är inte såhär jag vill leva.
 
En vän sa till mig en gång att hon hört någon offentlig person säga något i stil med;Tankar "Det man saknar när man är 30 är ovissheten. Att inte veta var eller med vem man skulle sluta kvällen". Det kan jag ha förståelse för men dels, varför kan du inte ha en sådan kväll nu? Dels så är det verkligen inte så jag vill ha mina kvällar. En kväll i soffan med samma jävla person som man alltid sitter i den där helvetiska soffan med tycker jag ärligt talat låter helt fantastiskt.
 
Känner att jag mest bara svamlar just nu men min frågeställningen kanske ändå letat sig fram till dig, annars får du ett förtydligande nu. Varför dricker vi oss ofantligt fulla från och till? Är det bara för att fly verkligheten? Går det inte att ha lika roligt utan alkohol? Vad tror du?

Chans.

Om jag ger dig en chans,
lovar du att ge mig en då?
Om jag skulle trassla till det,
får jag en chans till eller skulle du gå?
Om du verkligen älskar någon,
hur många chanser kan den få?

Glömskans skräck.

Vi människor dokumenterar numera allt vi gör. På Facebook, twitter och i bloggar. Vi vill ständigt fånga ögonblick i en snitsig och välformulerad mening eller i en perfekt fångad bild.

Kändishetsen har aldrig varit större än vad den är idag, iallafall enligt mig. Numera drömmer inte flest om att bli fotbollsproffs eller kanske artister. Det handlar snarare om att bli känd. Vad man är känd för det är inte alls lika viktigt.

Vad det här grundar sig i tror jag är ganska enkelt. Rädsla. Rädslan för att bli bortglömd. Att dina handlingar tynar ut mellan historiens slitna rader. Vi vill sätta avtryck i vår samtid men väldigt gärna ända in i framtiden.

Det finns många statyer ute i världen, vilket inte är så konstigt. Men att det finns så många statyer som rests utav personen som statyn föreställer själv är rätt fascinerande. Det måste väl vara ett bevis på att vi alltid suktat efter att bli ihågkomna?

Eller vad tror du?

/A


Skägg.ggäkS
-
Med eller utan skägg?
 

:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:

Det känns som att jag letat i evigheter.
Vänt på varje sten och lyft på varje blad. 
Det gick så långt att jag glömt vad jag letat efter.
Vad gör mig ledsen och vad gör mig glad?
 
Jag gick vilse i mitt eget mörka djupa hål.
Jag bara gick, utan syfte och utan mål.
Tills du påminde mig.
 
Nu är jag där i mörkrets jävla djup igen.
Jag har ingen jävla aning om hur jag tar mig hem.
Kan någon påminna mig?
 

RSS 2.0