Hennes

När hon stängde igen dörren till hans lägenhet så visste hon direkt. Det var så självklart, så ofrånkomligt. Ändå valde hon att förneka tanken. Pressa den långt bak in i de mörkaste gränder av hennes hjärna. Hon lutade huvudet mot dörren bakom sig och blundade, gav doften av billig såpa i det nystädade trapphuset några andetags chans innan hon började gå ner för trapporna.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
EN ANNAN DAG

Dagen hade varit lång, rolig absolut, men väldigt lång och utmattande. Hon slet klumpigt av sig alla sina kläder och bytte om till den första t-shirt hon lyckades dra upp ur sin byrå, en vanlig grå urtvättad t-shirt. Hon la sig på soffan och kurade ihop sig så att mer än halva soffan var ledig trots att hon var ensam. Men trots att hon både var och kände sig ensam så spred sig en trygghet i henne som hon inte känt på otroligt länge.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
EN TREDJE DAG

Hon kastade sig över sin säng och kämpade sig genom lager av täcken, filtar och sängkläder tills hon låg gömd längst underst. Det skulle bli första gången hon sov i sin egen säng på flera dagar och det var någonting hon längtat efter. Men det kändes inte som det skulle, som hon trodde att det skulle göra. Nej inte alls faktiskt. När en tår gled ner för hennes kind började tankarna vandra. Förvånad och totalt förberedd på tåren samtidigt. Tankarna vandrade sakta vidare. Illamående och lättad. Några kvarter till och en vänstersväng. Hat och kärlek. Tankarna stannade nu, de var framme vid en mörk gränd, en av de mörkaste i hennes hjärna. Kudden under henne träffades nu av den första tåren som färgade den grå av utblandat smink där den träffade. Hon klev ur sängen och gick fram till sin byrå utan att orka torka sina kinder. Hon tog upp den gråa urtvättade t-shirten och tryckte in hela ansiktet i den. Tryggheten spred sig igen, längre och bredare i hennes kropp desto mer av hans lukt hon fick i sig. Tanken skrek nu i hennes huvud, ett outhärdligt högt skrik och det gick inte längre att hålla tanken gömd bland gränderna.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ge gärna kritik, behöver det.

Kommentarer
Postat av: amanda

Så himla, himla fint.

2012-04-26 @ 15:19:01
URL: http://englundamanda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0